Het Dieselgate-schandaal: Ben jij het Slachtoffer van gemanipuleerde Emissietesten?

Heb je ooit een auto gekocht, in het volle vertrouwen dat je een verantwoorde keuze maakte voor het milieu? Is je verteld dat jouw dieselauto voldoet aan de strengste emissienormen, alleen om later te ontdekken dat de autofabrikanten de testresultaten hebben gemanipuleerd? Als dat zo is, ben je niet de enige. In een onthullende reeks […]
oktober 28, 2023

Heb je ooit een auto gekocht, in het volle vertrouwen dat je een verantwoorde keuze maakte voor het milieu? Is je verteld dat jouw dieselauto voldoet aan de strengste emissienormen, alleen om later te ontdekken dat de autofabrikanten de testresultaten hebben gemanipuleerd? Als dat zo is, ben je niet de enige.

In een onthullende reeks onthullingen hebben onderzoekers ontdekt dat verschillende autofabrikanten de uitstootcijfers van hun dieselauto’s hebben gemanipuleerd om te voldoen aan de emissienormen. In werkelijkheid stoten deze voertuigen veel meer schadelijke stoffen uit dan is toegestaan, ondanks de schijn van naleving van de normen.

Wat betekent dit voor jou als eigenaar van een dieselauto?

Door deze manipulaties zijn dieselauto’s minder waard geworden en moeilijker te verkopen. Als eigenaar heb je in feite te veel betaald voor een auto die niet presteert zoals beloofd.

Gelukkig is er iets dat je kunt doen. Je hebt recht op een schadevergoeding vanwege de manipulatie van de fabrikant. Maar hoe weet je of je in aanmerking komt?

Kom ik in aanmerking voor een schadevergoeding?

Je komt in aanmerking als je aan de volgende criteria voldoet:

  • Je bent in het bezit van een dieselauto, of je hebt er ooit een gehad, van de volgende merken: Renault, Opel, Peugeot, Citroën, Mercedes, Dacia, DS.
  • Je leaset of hebt geleased een dieselauto van deze merken.
  • Jouw dieselauto is gebouwd tussen september 2009 en september 2019.
  • Jouw dieselauto is in Nederland verkocht, in Nederland geïmporteerd en/of heeft gedurende de relevante periode in Nederland bij de RDW geregistreerd gestaan;
  • Je doet een aanmelding voor schadevergoeding.

Het is duidelijk dat er veel mensen zijn getroffen door dit schandaal. De vraag is nu, hoe claim je de schadevergoeding?

Hoe kan ik een schadevergoeding claimen?

Het proces om een schadevergoeding te claimen is eenvoudiger dan je misschien denkt. Ga naar emissionclaim.nl. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je claim in te dienen.

Je zult gevraagd worden om bewijsstukken te overleggen, zoals eigendomsdocumenten of leasecontracten die aantonen dat je een van de betreffende dieselauto’s hebt gekocht of geleased binnen de aangegeven periode.

Binnenkort kan je het bedrag claimen dat je te veel hebt betaald voor een auto die niet voldeed aan de beloofde emissienormen.

Dus als je ooit een dieselauto hebt gekocht in het vertrouwen dat deze aan de emissienormen voldeed, laat je dan niet ontmoedigen door de manipulatie van de autofabrikanten. Claim vandaag nog je diesel auto schadevergoeding en laat je stem horen!

Neem de controle over je situatie terug en zorg ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. Het is hoog tijd dat de autofabrikanten die betrokken zijn bij deze manipulatie van emissietesten verantwoordelijk worden gehouden.

Waarom is het belangrijk om actie te ondernemen?

Het is belangrijk dat je als consument je recht op schadevergoeding claimt, niet alleen voor jezelf, maar ook om te laten zien dat bedrijven niet ongestraft de regels kunnen overtreden. Dit gaat verder dan alleen maar het terugkrijgen van je geld; het gaat ook over het principe van eerlijkheid en verantwoordelijkheid. Autofabrikanten die frauduleuze praktijken gebruiken, moeten begrijpen dat hun klanten hier niet blind voor zijn en dat er consequenties zijn voor dergelijke acties.

Daarnaast is het belangrijk om te benadrukken dat dit soort gedrag schadelijk is voor ons allemaal. Het draagt bij aan de milieuvervuiling en de klimaatverandering, die we allemaal proberen te bestrijden.

Schadevergoeding voor Dieselrijders 

©2024 EMC. All rights reserved
This initiative is powered by
menucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram