Home /Organisatie /
Melanie Ormos
Raad van Bestuur

Melanie Ormos

Financieel lid

Introductie

Sinds 2010 heeft Melanie verschillende rollen vervuld binnen de filantropie- en sociale impactsector, van Washington, DC tot de San Francisco Bay Area en nu in Amsterdam. Haar werk bij The Philanthropy Workshop (TPW) houdt in dat ze samenwerkt met sociale investeerders en hen ondersteunt bij hun filantropische strategieën door leermogelijkheden te ontwerpen en een gemeenschap van beste praktijken op te bouwen om filantropische middelen en impact die individuen en gezinnen hebben op een breed scala van problemen te versnellen.

Voorafgaand aan TPW was ze Filantropie Adviseur bij JP Morgan Private Bank, waar ze individuen en gezinnen in het westen van de Verenigde Staten adviseerde over hun filantropische strategieën, van governance tot het maken van subsidies en duurzame impact investing. Ze bracht ook tijd door bij de Silicon Valley Community Foundation, de grootste gemeenschapsstichting ter wereld met ongeveer $ 13 miljard aan activa onder beheer, en hielp het team zijn voetafdruk uit te breiden met San Francisco. Voordat Melanie naar het westen verhuisde, werkte ze vijf jaar bij de wereldwijde gezondheidsorganisatie PSI (Population Services International) en maakte ze deel uit van het kernteam dat Maverick Collective ontwikkelde, een filantropisch initiatief bij PSI dat zich inzet om vrouwen en meisjes over de hele wereld in staat te stellen gezond te leven en productief leven. Maverick Collective, opgericht in samenwerking met de Bill & Melinda Gates Foundation, werd gebouwd met de visie en het leiderschap van ZKH de kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen en Melinda Gates en heeft geleid tot aanzienlijke investeringen in de gezondheid van vrouwen en meisjes en meer samenwerking tussen filantropen, bedrijven en overheden wereldwijd. Melanie heeft een BA in Engelse literatuur van de Universiteit van San Diego en woont in Amsterdam.

Stichting Emission Claim

Emission Claim is een stichting zonder winstoogmerk die slachtoffers van de fraude met sjoemelsoftware in dieselvoertuigen helpt bij het krijgen van een schadevergoeding. De stichting wilt de autofabrikanten die hun klanten hebben misleid en het mileu aan hun laars lappen ter verantwoording roepen

Wie zijn onze advocaten?

Stichting Emission Claim heeft het Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy van der Laan aangesteld om zich te laten vertegenwoordigen in de Dieselemissie Zaken.

Sinds 1992 werkt dit gerenommeerde Nederlandse advocatenkantoor samen met marktleiders om pragmatische oplossingen te bieden voor de juridische problemen van hun cliënten.

Voor meer informatie www.kvdl.com

Samen staan we sterk

Bij Stichting Emission Claim geloven we dat we samen sterker staan in de strijd tegen nalatige en machtige bedrijven. Ons doel is om op te komen voor de rechten van mensen die individueel niet de middelen hebben om zich te verzetten. Door collectief actie te ondernemen, bundelen wij onze krachten om misstanden op te lossen. Doe met ons mee en draag bij aan een betere toekomst voor ons allemaal.

Claimcode compliance

De Stichting Emission Claim voldoet aan de wettelijke eisen van artikel 3:305a BW en aan de eisen van de claimcode 2019. De claimcode is een code voor stichtingen en verenigingen die zich bezighouden met het behartigen van collectieve belangen. Het doel van de code is om te bevorderen dat de belangenbehartiger altijd de belangen van de benadeelden centraal stelt.

Contact us

Algemene vragen kunnen worden gestuurd aan Info@emissionclaim.nl 
Vragen rondom deelname aan de dieselemissie zaak kunnen gestuurd worden aan deelname@emissionclaim.nl
Barbara Strozzilaan 101 
1083 HN Amsterdam 
Nederland

Schadevergoeding voor dieselrijders

Je kunt mogelijk tot €10.000 schadevergoeding ontvangen (20% van de aanschafwaarde). Controleer je kenteken om te ontdekken of je in aanmerking komt
Check je kenteken

Schadevergoeding voor Dieselrijders 

©2024 EMC. All rights reserved
This initiative is powered by
map-markermenucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram