Rechtbanken kennen schadevergoeding toe aan VW-eigenaren wegens sjoemelsoftware

Recentelijk hebben rechtbanken in Haarlem en Groningen geoordeeld dat eigenaren van Volkswagen-voertuigen recht hebben op schadevergoeding vanwege het gebruik van sjoemelsoftware, wat de procedures tegen autofabrikanten zoals Renault, Peugeot, Opel en Citroën ondersteunt. Het Europees Hof heeft eerder bepaald dat overtredingen van emissieregels eigenaren direct recht geven op schadevergoeding, waardoor de kans op succesvolle uitkomsten van deze zaken toeneemt.
februari 24, 2023

Recentelijk heeft de rechtbank in Haarlem geoordeeld dat een eigenaar van een Volkswagen Golf TDI recht heeft op een schadevergoeding van €3.000 vanwege het gebruik van sjoemelsoftware in het voertuig. Een vergelijkbare uitspraak is gedaan in Groningen, waarin Volkswagen is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een eigenaar van een Volkswagen Polo.

Deze uitspraken vormen een belangrijke ondersteuning voor onze procedures, aangezien zij bevestigen dat autofabrikanten aansprakelijk zijn voor opzettelijke schending van emissieregels en verplicht zijn schadevergoeding te betalen aan eigenaren van dieselvoertuigen.

Eerder heeft het Europees Hof geoordeeld dat het gebruik van software die de effectiviteit van emissiereinigingssystemen beperkt, verboden is. Onlangs heeft het Europees Hof ook bepaald dat overtredingen van deze regels eigenaren van auto's direct recht geven op schadevergoeding van de autofabrikant. Dit vergroot de kans op een succesvolle uitkomst van de procedures tegen autofabrikanten zoals Renault, Peugeot, Opel of Citroën.

Wij zullen u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen in de zaak. In dit verband willen wij u eraan herinneren dat de rechtbank Renault de gelegenheid heeft gegeven om te reageren op het vonnis dat begin februari is uitgesproken. De deadline voor de reactie van Renault is vastgesteld op 26 april 2023. Zodra wij de reactie van Renault hebben ontvangen en bestudeerd, zullen wij u uiteraard verder informeren.

Indien u nog vragen heeft over de verstrekte informatie, kunt u contact met ons opnemen via het volgende e-mailadres: info@emissionclaim.nl

Schadevergoeding voor Dieselrijders 

©2024 EMC. All rights reserved
This initiative is powered by
menucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram