Update Diesel Schandaal: Recente Rechterlijke Beslissingen en Toekomstige Zittingen

Case-update Mercedes Het Gerechtshof Amsterdam heeft inmiddels een datum bepaald voor een zitting van het hoger beroep. De zitting zal plaatsvinden op 17 juni 2024 waar wij de beslissing van de rechtbank zullen aanvechten. Als we daarin slagen, kunnen we verder in deze procedure. We hebben vertrouwen in een goede afloop. Onze verwachting is dat […]
april 2, 2024

Case-update

Mercedes

Het Gerechtshof Amsterdam heeft inmiddels een datum bepaald voor een zitting van het hoger beroep. De zitting zal plaatsvinden op 17 juni 2024 waar wij de beslissing van de rechtbank zullen aanvechten. Als we daarin slagen, kunnen we verder in deze procedure. We hebben vertrouwen in een goede afloop. Onze verwachting is dat het gerechtshof enkele maanden nodig zal hebben om uitspraak te doen. Uiteraard laten we je het weten als het gerechtshof uitspraak heeft gedaan en wat dat betekent voor de zaak.  

Renault

Op 29 januari 2024 heeft een zitting plaatsgevonden. Op die zitting zijn de laatste formele vereisten voor ontvankelijkheid van onze stichting getoetst. De rechter heeft tijdens de zitting gevraagd om de financieringsovereenkomst in te zien die wij met de financier van deze zaak hebben gesloten. Het staat de rechter vrij dat te doen en we zien dat dit in meer collectieve acties praktijk begint te worden. Wij hebben onze financieringsovereenkomst gepresenteerd en daarop is inmiddels door Renault gereageerd. De rechter heeft 10 april 2024 aangehouden als voorlopige datum voor het vonnis. We verwachten niet dat de inhoud van de financieringsovereenkomst de rechter aanleiding zal geven om die aan te laten passen en dat we – net als in de collectieve actie tegen Stellantis – volledig ontvankelijk worden verklaard. Als dat inderdaad gebeurt, zal de materiële, inhoudelijke fase van de procedure beginnen. De eerste stap zal dan zijn dat de rechter Renault in de gelegenheid stelt om een verweer in te dienen. Renault zal daarvoor drie maanden de tijd krijgen, dus we verwachten dat verweer in juli/augustus 2024. Daarna volgt in de regel een zitting en het langverwachte (eind)vonnis. 

Stellantis

Zoals we je eerder berichtten heeft de rechtbank ons bij vonnis van 20 september 2023 volledig ontvankelijk verklaard in onze vorderingen. Dat betekent dat de materiële, inhoudelijke fase van de procedure nu van start gaat. Wij hebben op 6 maart 2024 de inhoudelijke conclusie van het antwoord van Stellantis ontvangen. Dit is een omvangrijk stuk dat op dit moment wordt bestudeerd. De rechtbank zal nu een datum voor de zitting bepalen, die zal worden gevolgd door het langverwachte (eind)vonnis. 

Bedankt voor je betrokkenheid bij de Stichting Emission Claim en onze collectieve actie. Indien je vragen of opmerkingen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je die aan Stichting Emission Claim stellen via het bekende contactadres info@emissionclaim.nl.

Schadevergoeding voor Dieselrijders 

©2024 EMC. All rights reserved
This initiative is powered by
menucross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram